lördag 23 juli 2011

Area 51 - trovärdiga och smått sensationella avslöjanden i Annie Jacobsens bok

Jag har just läst klart Annie Jacobsens bok "Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base" och det är en riktigt riktigt bra bok! I boken beskriver hon utvecklingen av Area 51 fram tills idag samt de olika projekt som pågått där. För den som inte vet så är Area 51 namnet på den plats där, man antar, att mycket av USA:s hemliga projekt äger rum. Att det finns en hemlig militär anläggning vet man, området är avspärrat och på satellitbilder kan man se stora byggnadskomplex och flera landningsbanor. Men exakt vad som pågår där är mycket hemligt, det är först i efterhand, ofta långt i efterhand, som sekretessen hävs. Och det är troligt att vissa saker är tänkta att förbli hemligheter i all evighet.

Men en hel del vet man, och då framförallt om de tidiga projekten. Det vill säga de projekt där sekretessen spelat ut sin roll, som till exempel i fallet med planet SR-71 Blackbird. Det är ett av de projekt man får följa på nära håll i boken. Och det är mycket fascinerande att läsa om såväl det politiska spelet och de tekniska utmaningarna. Här är alltså ett projekt där 1000-tals personer är involverade och som tar enorma geografiska ytor i anspråk men som ändå lyckas hållas hemligt i många år. Och det är inte vilka projekt som helst, planet SR-71 var ett tekniskt mästerverk. Trots att planet utvecklades för mer än 50 år sedan så innehar det fortfarande många hastighetsrekord. Och det var i aktiv tjänst fram tills relativt nyligen. Så oavsett vad man tycker om dessa kostsamma militära projekt så är det en imponerande insats av de som var involverade. Och för att förstå hur långt i framkant teknik låg så kan man ta alla dessa UFO-rapporter som kom i samband med att man gjorde hemliga testflygningar. Här är ett plan som flyger ca 5 ggr så fort som något annat plan, och på en höjd som är kanske tre gånger det som vanliga trafikflygplan flyger. Dessutom har det en futuristisk design. Inte konstigt att de få som fick syn på det under testflygningarna trodde det var ett UFO!
SR-71 Blackbird

Planet SR-71 är bara ett av de projekt som beskrivs i boken. En stor del av boken handlar om de olika tester av atombomber som utförs ovan och under jord. Vi får även en inblick i hur man experimenterat med förarlösa flygplan, så kallade drönare (drones). De flesta hörde talas om förarlösa flygplan först i början av 2000-talet men faktum är att de pågått projekt kring dessa under många många år. Och detta är en av de insikter man får efter att läst den här boken, att den teknik som vi vanliga medborgare kallar för spjutspetsteknik troligtvis har funnits i många årtionden. Det är en fascinerande att tänka sig att det just nu i olika hemliga anläggningar runt om i världen pågår utveckling av teknik som först om kanske 30 år kommer att göras känd för allmänheten.

Och givetvis innehåller boken avsnitt om UFO:n och utomjordingar. Area 51 är ju rena guldgruvan för alla som gillar konspirationsteorier. Här förekommer ju en mängd testflygningar av olika flygande farkoster, och allt är mycket hemligt. Farkosterna är så verklighetsfrämmande och avancerade att många drar slutsatsen att det måste vara UFO:n. Dessutom så finns den berömda Roswell-incidenten där man hittar ett diskformat föremål med något som ser ut som utomjordingar i. Eller det är i alla fall vad många tror. Och visst hittar man ett diskformat föremål. Och visst hittar man mysko varelser. Men man hittar också rysk text i farkosten. Och de mystiska rymdvarelserna är vanliga människor som manipulerats. Det vill säga farkosten var rysk. Och man tror att syftet var att skapa en masshysteri i USA kring rymdvarelser och UFO:n. På sätt och vis lyckades man. Att myndigheterna i USA inte avslöjade hur det låg till förens nyligen, enligt författaren, beror på att USA gjorde motsvarande. Det vill säga även USA utförde experiment på levande människor.

Boken känns väl underbyggd med gott om referenser. Och mycket är baserat på intervjuer från de som arbetet med Area 51. Men givetvis hör det till sakens natur att man inte riktigt kan vara säker på att det som står är sant. Även källor kan ljuga eller vara fabricerade. Men det är en mycket läsvärd bok! Dessutom kryddad med många bilder. Rekommenderas!

Jag ger boken betyget 4+ av 5 möjliga.

En del av Area 51.
         Karta över området runt Area 51..........

4 kommentarer:

 1. Najs inlägg.

  En fråga om din blogg bara: hur tänker du bli smartare? Är det via nootroper?

  SvaraRadera
 2. Anonym: Trevligt att du gillade inlägget! Och hur jag ska bli smartare? Tja...kanske genom att skriva typ sådana inlägg som du just läst.

  SvaraRadera
 3. FAN VA DU SNACKAR SKIT !!!!!!!!!!!!!! KLART SOM FAN DET ÄR UFO/ALIEN TEKNOLOGI !!!!!

  DET ÄR JU SJÄLVKLART DIN TRÅNGSYNTE MÄNNISKA !!

  SvaraRadera
 4. Anonym: Kanske att även tomten bor vid Area 51?

  SvaraRadera