tisdag 10 januari 2012

Snälla SVT bli inte en dussinkanal - behåll hallåorna!

Läste just att SVT kommer att ta bort hallåorna. Jag tror att SVT gör ett grymt misstag här, eller kanske inte att borttagandet av hallåorna i sig är katastrofalt men tillsammans med alla andra förändringar som de sakta smugit in de senaste åren så tror jag risken är mycket stor att SVT tappar sin status som kvalitets- och kultkanal.

För vad är det som gör att SVT trots allt har stått sig så bra i konkurrensen? Jo det är givetvis att de är annorlunda och att de inte följer med minsta trendnyck. Men nu känns det som SVT sakta men säkert rationaliserar bort allt det som är unikt för SVT, så som till exempel hallåorna, i tron om att de ska bli ännu bättre om de gör som alla andra TV-kanaler. Men det är ju helt galet tänkt, SVT ska ju inte vara som alla andra, nej SVT ska ju vara den där lite udda kanalen som kör sitt eget race och som hellre fyller ut dödtid med en testbild än med repriser av Glamour. Skärpning SVT!.... 

2 kommentarer:

 1. Hej! Den här kommentaren är rätt orelevant till själva inlägget, men detta mäste bli sagt!! Jag och du är ruggigt lika.

  Båda har läst om dinosaurier och fågelboken med audio har jag redan köpt! Jag är en engagerad nybörjarornitolog.

  Hur som helst, så händer det otala gånger att jag virrar omkring på nätet som jag alltid gör och på någon underligt sätt hamnar jag här flera gånger om.

  Fast när det kommer till bok-genre skiljer vi oss en aning. Jag slukar dem flesta böckerna oavsett kategori. Fantasy, fakta, kriminalromaner, you name it. Men usch när det kommer till action/krig böcker.

  Nåja, det här var ingen planerad kommentar så jag ska nog runda upp. Fortsätt med din blogg!

  Hälsningar
  Nathalie!

  SvaraRadera
 2. Nathalie: Kul att du gillade bloggen! Och kul att det finns fler där ute som har ungefär samma intressen som jag. :-)

  SvaraRadera