onsdag 14 september 2011

Svampsoppa på en champinjon och raviloi med 5 % kött

Att mycket av den massproducerade mat som finns att köpa i affärerna håller låg kvalitet är knappast någon nyhet, men trots detta kan man inte annat än att haja till när man läser Råd och Röns granskning. För vad sägs om en ravioli som innehåller 5 % kött? Eller en champinjonsoppa som innehåller en champinjon? Eller en kycklingsoppa som innehåller 2 % kyckling? Kycklingsoppan ska dessutom spädas med vatten så siffran blir än lägre. Det är ju inte annat än bedrägeri. Och om man dessutom beaktar hur bilderna på förpackningarna är utformade så blir det ju än mer katastrofalt. För till exempel Campbells burk med "champinjonsoppa" ståtar med ett fotografi som innehåller en hel hög med champinjoner. Kanske dags att börja rata alla dessa fuskprodukter nu?

Aftonbladet har en summering av testet här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13620580.ab.

Innehåller 5 % kött. Pinsamt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar