fredag 12 oktober 2012

Den nakne ambassadören - Grym debutdeckare!

I Magnus Zaars debutdeckare Den nakne ambassadören får vi följa den unga diplomaten Clara Fabre på äventyr i Östkongo. Hon skickas dit för att ta reda på vart den svenska ambassadören tagit vägen, denna har nämligen försvunnit. Detta är upptakten på en berättelse som sedan kommer att kretsa kring korrupta politiker, militärer och ambassadtjänstemän. Och mitt i detta finns alltså den unga Clara Fabre som trots att hon ständigt blir motarbetad inte ger upp, hon bara ska lösa detta och ställa de skyldiga till svars!

Förutom att det är en deckare med hög spänningsnivå så är det även ett kritiskt inlägg i debatten om hur vi använder våra biståndspengar. Vilken typ av bistånd ska vi ge? Och hur ska vi minska den korruption som finns? Är det rätt att ge bistånd till militärdiktaturer? Författaren ger kanske inga svar på dessa frågor men han får läsaren att fundera kring detta.

Detta är en mycket bra debutdeckare som håller ett högt tempo och som har ett persongalleri som är intressant. Jag ser fram emot nästa del i serien om Clara Fabre!......

2 kommentarer:

  1. Roligt att läsa en recension om denna bok. Beställde och fick boken från Adlibris tidigare i veckan. Ser fram emot att börja läsa den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hoppas att han släpper uppföljaren snart!

      Radera