torsdag 16 augusti 2012

Med höghastighetståg genom Europa

Tom Chesshyres bok "Tales from the Fast Trains - Around Europe at 186mph" är en riktigt inspirerande bok om hur pass smidigt det numera är att resa med tåg i Europa.Vi får här följa honom på ett antal weekendresor till Europeiska städer där en central del är just att det ska gå att ta tåget dit, i det här fallet med London som utgångspunkt. Resorna spänner från korta hopp över, eller snarare under, Engelska kanalen till längre resor till södra Frankrike och norra Spanien. Och nog blir man lite mer sugen på att ta tåget efter att ha läst den här boken, även om resan tar lite längre tid så slipper man all flygplatstransfer, bagageväntan och säkerhetskontroller. Dessutom blir ju själva resan betydligt behagligare och mer rofylld med tåg, något som Chesshyre bok också visar.

Dock är nog den här boken inte helt relevant för oss som bor i Stockholm, här är jag snabbtågsavgångarna till Europeiska städer obefintliga. Möjligen kan man ta sig till mellersta Tyskland från Stockholm, om man bara har en weekend på sid det vill säga. Men det är ju inte fy skam det heller.

Chesshyre beskriver inte bara själva tågresorna utan han skildrar även städerna han reser till. Det är överlag en bra bok som rekommenderas till alla som gillar reseskildringar eller som är nyfikna på hur det är att resa med tåg i Europa. Möjligen att boken är lite ytlig, boken innehåller över 10 resor så det blir inte så många sidor per resmål. Hade nog varit bättre att ta med något färre resor och istället beskriva dem lite mer utförligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar