måndag 18 juni 2012

Kirgizistan - ett land värt att besöka

Ja, jag har alltså inte själv varit i Kirgizistan men har efter att ha läst Jessica Jacobsons bok om detta land blivit sugen på att resa dit. Kirgizistan verkar vara ett otroligt vackert land men trevliga människor och en spännande kultur, och dessutom förhållandevis stabilt för att vara ett land i den regionen. Detta innebär dock inte att landet är helt stabilt så det kan nog vara bra att kolla upp situationen innan man åker dit.Naturen är som sagt storslagen med enorma grässlätter, vackra alpina sjöar och bergstoppar på över 7000 meter.Det verkar inte heller vara några stora problem att ta sig dit med flyg, och inte heller att resa inom landet. Och allt detta i kombination med att resan dit inte är så lång, jämfört med andra exotiska platser, gör att man blir sugen på att åka dit!....

Jessica Jacobsons bok Roaming Kyrgyzstan: Beyond the Tourist Track är en blandning mellan reseskildring och guidebok. Vi får alltså här både hårda fakta i form av information om hotell, restauranger, kommunikationer och liknande men också små korta betraktelser över livet i Kirgizistan och hur det är att vistas där som turist. De märks att Jacobson har tillbringat mycket tid i landet för tipsen är insatta och boken täcker inte bara de större städerna utan även mindre platser utanför de vanliga turistrutterna. Detta är absolut en bok jag rekommenderar till dem som ska resa till Kirgizistan! Dock är den kanske inte lika bra för dem som vill sitta hemma i fåtöljen läsa då den del av boken som har formatet av reseskildring är ganska kort.

Kirgizistan är ganska så vackert...

Karta över Kirgizistan

2 kommentarer:

  1. Inte för att jag har läst boken - men jag har länge varit lockad av att resa till Kirgizistan och de andra "stan-länderna". Hoppas jag får möjlighet någon gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är övertygad om att fler och fler kommer att resa dit. För oss i Europa så är det ju relativt nära och ändå så exotiskt.

      Radera